Consult, cursussen en workshops
Vele hondenbezitters komen er in de loop van de tijd achter dat het opvoeden of heropvoeden van een hond niet altijd even makkelijk is. In al de jaren dat ik mensen coach met het opvoeden van hun hond of honden komen ongewenste gedragingen even veel voor bij honden die men van pup af aan heeft als bij honden waarvan men de tweede of zoveelste eigenaar is. De problemen zijn zeer variŽrend even als de oorzaken. Onwetendheid van de mens en het ontbreken van kennis speelt een grote rol bij het ontstaan en het verhelpen van problemen. Om maar enkele problemen te noemen: trekken aan de lijn, uitvallen naar ander honden, uitvallen naar mensen, slopen, baknijd, het niet toestaan van borstelen, verlatingsangst, najagen van alles, angst, onzindelijkheid, deemoedplasje en de vele vormen van agressie.
Aangezien iedere hond-mens combinatie uniek is, zijn de therapieŽn en de adviezen die men aangereikt krijgt volledig afgestemd op beide. De begeleiding is geheel individueel en naast de therapieŽn, dan ook gericht om de communicatie tussen eigenaar en hond te verbeteren, waarbij menig eigenaar meer te leren heeft dan de hond.
Wanneer u de kennis heeft van de lichaamstaal en verbale taal van uw hond en u hier op in leert spelen zal het mogelijk maken om gedragsproblemen te voor komen of te verhelpen. U zult door zijn taal te leren niet alleen begrip voor zijn gedrag krijgen maar ook een band opbouwen die bij het (her)opvoeden onontbeerlijk zal zijn.

Consult
Wanneer uw hond een gedragsprobleem heeft kunt u een afspraak maken voor een consult. In dit consult wordt het probleem besproken en worden de benodigde therapieŽn aangedragen Het consult duurt 3 uur.
De kosten voor een consult bedragen Ä 65,-- per persoon.

Cursus lichaamstaal mens en hond
U leert hoe u uw hond basis oefeningen kan aanleren uitsluitend door op het gedrag van uw hond of honden in te spelen. Zoals zitten, liggen, hier komen, blijven, plaats en niet trekken aan de lijn. Ook leert u wat shaping is en hoe uw hond zo vele handelingen aan kunt leren. Dit is voor de hond een mentale stimulans en zorgt voor een sterke band tussen u beide. In deze cursus leert u iedere intentie voorafgaand aan het gedrag herkennen. De cursus is grotendeels praktijk gericht
De kosten van een cursus bedraagt Ä 195,-- per persoon, duurt twee dagen en is inclusief een overnachting in Domaine du Chien. De cursus bestaat beide dagen uit een praktijk en kort theorie gedeelte. De eerste dag vindt het praktijk gedeelte plaats tijdens een boswandeling, de tweede dag wordt er weer een boswandeling gemaakt en tevens wordt er een bezoek gebracht aan een stadje waarbij een eet- en drinkgelegenheid wordt bezocht om het geleerde in verschillende omstandigheden in praktijk te brengen.

Cursus kind en hond
U hebt een hond en er is een kind op komst of u heeft een kind en wil een hond aan het gezin toevoegen. In deze cursus leert u hond en kind te begeleiden in een gezinssituatie. Wanneer u een kind heeft dan gaat deze natuurlijk mee naar de cursus. Uw kind leert met drie van onze honden hoe de omgang met honden binnen en buiten moet zijn.
De cursus duurt 4 uur en bedraagt Ä 85,-- per persoon.

Workshop angst voor honden overwinnen.
U leert in deze workshop de lichaamstaal van de honden herkennen. De kennis van hun taal zal het voor u mogelijk maken om uw angst te overwinnen.
De workshop duurt 3 uur en bedraagt Ä 65,-- per persoon.

Meer daagse workshop agressie.
Het kan zijn dat uw hond een gedragsprobleem heeft waar een meer daagse workshop voor nodig is. Nadat we met u het probleem besproken hebben maken we een speciaal programma waarbij u intern volledig gecoacht zal worden. U verblijft dan in Domaine du Chien.

Drie van onze honden zijn volledig ingesteld op kinderen zij zullen u en uw kinderen begeleiden tijdens de workshop. Tevens zijn deze honden instaat u te helpen uw angst voor honden te overwinnen.

Onze 5 honden helpen als figurant om een gedragsprobleem van uw hond naar andere honden te minimaliseren en te verhelpen.

Iedere consult, cursus of workshop kunt u alleen volgen, met uw partner of met het hele gezin. Na het volgen van een workshop of consult brengt u na een week verslag uit over het geleerde wat per mail of telefoon besproken zal worden.

Bij deelname aan de workshop of tijdens een consult mag de hond geen slipketting, anti trektuig, halti, gentle leader of halsband dragen maar wel een goed zittend tuig(je).

Een consult, workshop of cursus vindt plaats in onze Bed & Breakfast in de Belgische Ardennen op 1 uur rijden van Maastricht. Wanneer het te ver is om van uw woonplaats op en neer te rijden kunt u bij ons overnachten de kosten voor de overnachting bedragen Ä 37,50 per persoon dit is inclusief ontbijt. U hebt dan de volgende dag de hele dag om van de omgeving te genieten het geleerde in praktijk te brengen en vragen te stellen.

www.domaineduchien.be
www.domaineduchien.nl

Bed en Breakfast
Domaine du Chien
Rue Saint Donat 25
6987 Devantave BelgiŽ

Voor een vraag over een consult, cursus of workshops kunt u via onderstaande telefoonnummers contact op nemen of mailen.

Tel: 0032(0)84456932
Mobiel:0032(0)473352335

info@honden-opvoeding.nl
domaineduchien@skynet.be